Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τονώστε τον οργανισμό σας με βότανα!

Όλοι περιμένουμε τις διακοπές των Χριστουγέννων για λίγη ξεκούραση και τόνωση για να μπορέσουμε να υποδεχθούμε το νέο έτος δυναμικά. Η πολλή δουλειά σε συνδυασμό με τον άσχημο καιρό εξασθενούν τον οργανισμό και σωματικά και ψυχικά.  Ωστόσο, μπορείτε να εντάξετε στο καθημερινό διατροφολόγιό σας κάποια βότανα, που θα βοηθήσουν στην τόνωση του οργανισμού σας.
• Θαυμάσιο τονωτικό για τον οργανισμό είναι το δεντρολίβανο, ειδικά για περιπτώσεις αναιμίας. Σε τρία ποτήρια νερό να πάρουν μια στιγμιαία βράση 20γρ. άνθη και φυλλαράκια. Πίνετε από ένα φλιτζάνι πρωί και βράδυ.
• Σε ένα ποτήρι καυτό νερό ρίχνετε 3γρ. από τα φυλλαράκια και τα άνθη της λεβάνταςκαι το πίνετε το βράδυ πριν από τον ύπνο. Είναι εξαίρετο τονωτικό για τους κουρασμένους και τους εξασθενημένους οργανισμούς. Να το αποφύγουν όμως εκείνοι που πάσχουν από το στομάχι, επειδή ερθίζει.
• Ρίξτε σε 5γρ. σπόρους μάραθου σε ένα ποτήρι καυτό νερό και το αφήστε το μέσα για δέκα λεπτά. Πίνετε το έγχυμα όλο μαζί. Συνεχίζετε την κούρα επί δεκαπέντε μέρες. Την διακόπτετε άλλες τόσες και ξαναρχίζετε. Αν έχετε πίεση να αποφύγετε το μάραθο γιατί την ανεβάζει.
• Πολύτιμη τροφή για τους αναιμικούς και για τους εξασθενημένους οργανισμούς είναι το κάρδαμο. Να τρώγεται ωμό, σαλάτα. Αν το στομάχι δεν το επιτρέπει, πιείτε το ζουμί του βρασμένου χόρτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου